Wij beschermen graag iedereen. Luchtreiniging en ionisatie doe je met Anions.

Wij zijn Anions gestart om een heel simpele reden: iedereen kan zich beschermen door middel van een oplossing die eigenlijk nauwelijks bekend is. En dat terwijl die oplossing, wetenschappelijk gezien, heel effectief is.

Een van ons is werkzaam in de zorg en werkt met een kwetsbare groep mensen. De ander is technisch onderlegd en heeft een behoorlijk breed scala aan technieken als hobby en werk.

Wij zagen dat in de huidige Covid-19 situatie, er meer nodig is aan bescherming dan dat er doorgaans geboden wordt. Of kon worden. In eerste instantie dachten wij aan die kwetsbare groep, het werkt natuurlijk voor iedereen.

Discussies op het internet over bijvoorbeeld mondkapjes gaan ver en breed, waarbij velen kennelijk geen idee hebben hoe dat in diverse groepen in de maatschappij eigenlijk werkt - of juist niet werkt.

Want: KAN iedereen wel met een conventioneel mondkapje overweg? Of biedt het in alle gevallen wel een uitkomst?

Het korte antwoord is nee. Het werkt niet voor iedereen, al zou je het willen.

Er zijn vele "ja, maar's" hoorbaar, waarbij het begrip voor een bepaalde groep of sector niet of nauwelijks aanwezig is. En dat is jammer, want het is niet zo simpel.

 

 Waarom werkt het niet voor iedereen?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Mensen met speciale behoeften en/of een lager begripsniveau (denk bijvoorbeeld aan meervoudig gehandicapten);
    • Die verdragen het mondkapje doorgaans niet.
    • Daardoor blijft het mondkapje niet eens zitten.
    • Of dat de communicatie ernstig wordt verstoord. Denk aan liplezen en lezen van gezichtsuitdrukkingen.
  • Mensen die van zichzelf al een lage zuurstof-saturatie hebben in hun bloed. Een mondkapje of mondmasker kan dit verslechteren.
  • Mensen die de hele dag in een contact-beroep werken en de vereiste protocollen voor verversing nauwelijks kunnen halen.

Wat zijn dan de alternatieven om toch zo beschermd mogelijk te zijn en bieden die alternatieven dan wel een oplossing ?

Het principe van ionisatie is eigenlijk heel oud. En iedereen kent ook het effect van de verfrissende lucht na een onweersbui - wat nog veel verder gaat dan alleen ionisatie overigens. Of de ietwat zilte, verfrissende zeelucht. Beide zijn voorbeelden van negatieve ionen.
En negatieve ionen kunnen gemaakt worden middels ionisatie. Hoe effectief ionisatie is, kunt u hier lezen.

Natuurlijk kun je proberen om in iedere ruimte en overal luchtreinigers plaatsen met ionisatie ingebouwd, wat een kostbaarder oplossing is en bovendien niet draagbaar is. Plat gezegd: een conventionele luchtreiniger kun je niet op je rug binden, als je onderweg bent in een rolstoel, auto, taxi of openbaar vervoer. Ook in deze gevallen kan de Anions Air-O ionisator u extra bescherming bieden. In een auto, taxi of bus zou in principe ook nog een AriDisc geplaatst kunnen worden, zodat er nog heel veel meer anionen in de ruimte aanwezig zijn.

De hulpvraag van zorgverleners in combinatie met technische kennis, heeft in eerste instantie geleid tot de Air-O, omdat deze exact het gestelde probleem adresseert. Hiermee kan iedereen persoonlijke bescherming realiseren, zonder dat het een kostbare aangelegenheid wordt.

Uiteraard wordt er door ons continue gewerkt aan uitbreiding van het product-portfolio, zodat wij u van de modernste oplossingen kunnen voorzien.

Dat ionisatie werkt, kunt u hier lezen.

KvK: 75606038

BTW-Nr.: NL001498717B52

© 2020 anions