Handleiding Anions ionisator

Let op! Alvorens de Anions ionisator te gebruiken, dient deze eerst volledig opgeladen te worden.

Opladen

Er wordt een micro-USB-kabel meegeleverd, waarmee u de ionisator met een USB-poort van bijvoorbeeld een computer of smartphone-lader kunt verbinden, om de ionisator op te kunnen laden.

Kabels/connectors in-/uit-pluggen dient wel met enige voorzichtigheid te gebeuren, net zoals u dat met andere apparatuur gewend bent. Met kracht forceren, kan het apparaat beschadigen.

Als de ionisator wordt opgeladen, dan zal de LED rood oplichten.

Na ongeveer 60 minuten, zal de ionisator volledig opgeladen zijn en gereed voor gebruik. De beschermende werking van de ionisator kan dan gedurende ongeveer 8-10 uur actief zijn.

Belangrijk: Koppel de ionisator weer los van de oplader na 1 uur opladen. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van de batterij maximaal is.

eigenschappen draagbare ionisator

Aan-/uit-schakelen

De anions draagbare ionisator heeft een vrij eenvoudige bediening:

 • Door de aan/uit-knop in te drukken, schakelt het apparaat aan en licht er een blauwe LED op.
 • Door nogmaals de aan/uit-knop in te drukken, zal het apparaat uitschakelen en de blauwe LED doven.
 • Als de LED afwisselend blauw en rood kleurt, moet de Air-O weer opgeladen worden.

Als de ionisator is ingeschakeld, kan een heel zacht geluid waargenomen worden. Dit is normaal.

Gebruiks-cyclus

In principe is de ionisator geschikt om, na volledig opgeladen te zijn, 8-10 uur bescherming ter bieden. Om de beschermingsduur te maximaliseren, zijn er wat tips qua gebruik:

 • Het is doorgaans niet noodzakelijk de ionisator continue ingeschakeld te hebben (het kan uiteraard wel). Bijvoorbeeld:
 • Bij een solo wandeling in de natuur of aan het strand.
 • Bij een wandeling in de natuur of aan het strand, met een van uw gezinsleden uit hetzelfde huishouden.
 • In de buitenlucht, waarbij er geen andere, meerdere personen of menigten dichtbij u aanwezig zijn.
 • Thuis-gebruik, waarbij de situatie zo is, dat er geen verwachte of mogelijke virus-overdracht plaats kan/gaat vinden.

Tip: Laad-cycli en levensduur

Volgens opgave van de fabrikant zou de levensduur meer dan 10.000 uur gebruik moeten zijn. Hoe lang de interne batterij mee gaat, hangt vooral ook af van uw oplaad-gedrag. De interne batterij heeft, net als bijvoorbeeld de batterij van een smart-phone of een laptop, niet het oneindige leven. Het aantal laad-cycli van een batterij is immers niet oneindig.

Dat betekent dat als u de ionisator doorlopend aan de lader koppelt, dit de levensduur nadelig beïnvloedt. Hetzelfde geld voor iedere keer na bijvoorbeeld slechts een uur gebruik weer opladen.

Bij iedere dag 8-10 uur gebruik, met een half uur per dag opladen, gedurende 365 dagen per jaar, zou de ionisator dan meer dan 2 jaar bescherming moeten kunnen bieden. In vergelijk met gebruik van wegwerp-mondkapjes van papier, geeft dit u een enorme besparing op de kosten en het milieu.

N.B.: als het apparaat 'op' is, kunt u het beste deze voor recycling aanbieden via de geëigende kanalen.

Aanwijzingen voor het gebruik

Zoals eerder genoemd in de FAQ, zijn er restricties aan het gebruik van de Anions ionisator. Als u onze richtlijnen volgt, zult u naar verwachting minimaal 2 jaar plezier hebben van onze ionisator.

 1. Omgevingstemparatuur bij gebruik: -10 tot 50ºC. Let speciaal ook op punt 3, om oververhitting en schade of gevolgschade te voorkomen.
 2. De ionisator is NIET waterdicht.
  1. Dompel de ionisator niet onder in water of andere vloeistoffen, dit zal het beschadigen.
  2. Spoel de ionisator niet af.
  3. Gebruik de ionisator niet onder de douche of in bad.
  4. Gebruik de ionisator niet in de regen.
  5. Maak de ionisator niet nat met schoonmaken, waarbij er risico is op binnendringen van vocht.
  6. Waterschade valt niet onder de garantie.
 3. Plaats of gebruik de ionisator NIET naast, in of op hittebronnen, zoals bijvoorbeeld een gasfornuis, kookplaat, haardvuur, waterkoker, kachel, CV-radiator of direct en langdurig zonlicht (etc.). Dit kan oververhitting van de ionisator veroorzaken en zelfs tot brand of een ontplofte batterij leiden. Zie ook punt 1: de omgevingstemperatuur.
 4. Onderhoud: Reinig de ionisator dagelijks na gebruik. Doe dit bij voorkeur met een zeer licht vochtige (vezel)doek,  met bijvoorbeeld een weinig zeep-oplossing (een kleine druppel afwasmiddel en weinig water op de doek moet volstaan) en/of een op een weinig alcohol gebaseerd schoonmaakmiddel. Ten overvloede: de ionisator, de USB-aansluiting voor het opladen, als ook de aan-/uit-schakelaar zijn NIET waterdicht. Teveel vocht kan de ionisator beschadigen.
 5. Pas op in omgevingen met licht ontvlambare stoffen en/of gassen. Het is niet uitgesloten dat een in werking zijnde ionisator niet geheel neutraal is in een dergelijke situatie. De ionisator uitgeschakeld hebben, voordat u bijvoorbeeld uw auto met een brandstof aftankt, is sterk aan te bevelen.
  (Dit is ook in lijn met de adviezen/verboden van de fabrikant. En ook brandstofleveranciers, aangaande het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het tanken)

Restricties aangaande de dragers/gebruikers

 1. Baby's, peuters, kleuters en jonge kinderen zijn niet de typische gebruikers van de ionisator. Zorg bij gebruik voor doorlopend toezicht.
 2. (Meervoudig) gehandicapten zijn niet de typische gebruikers van de ionisator. Zorg bij gebruik voor doorlopend toezicht.
 3. Mensen met een hart-probleem of gebruikers van een pacemaker zijn mogelijk niet de typische gebruikers. Wees in deze gevallen extra voorzichtig, dat er niets ontregeld wordt.
 4. Het is zeldzaam en toch niet onmogelijk dat iemand overgevoelig is voor de uitgezonden negatieve ionen. Dan is deze persoon niet de typische gebruiker van een ionisator.

KvK: 75606038

BTW-Nr.: NL001498717B52

© 2020 anions