Vragen en antwoorden voor de Airshark

De veelgestelde vragen, ofwel de "Frequently Asked Questions". Hiermee hopen wij u een antwoord te geven op alle vragen die u mogelijk heeft. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan contact op via onze contact pagina. Misschien ziet u uw eigen vraag zelfs in dit overzicht terug komen.


V: Waarom bedekt de Airshark alleen mijn neus en mond en valt deze niet ook over mijn kin?

A: Om zowel een zo goed mogelijke afsluiting te bereiken, zodat alleen gefilterde lucht u bereikt, als wel een formaat dat eigenlijk iedere volwassene goed past, is de Airschark zo ontworpen.


V: Als ik een baard heb, werkt de Airshark dan wel voor mij?

A: Het korte antwoord is: sowieso minder goed. Ook al is de siliconen afsluiting zo ontworpen dat de afdichting maximaal is, afhankelijk van de hoeveelheid baardgroei wordt er meer of minder afsluiting bereikt.


V: Hoe lang kan de Airshark mij bescherming bieden?

A: Indien volledig opgeladen, kan de Airshark 4-6 uur werken. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de ingestelde snelheid.


V: Hoe lang duurt het volledig opladen van de Airshark?

A: Doorgaans neemt dit circa 120-150 minuten in beslag.

N.B.: Laad de Airshark niet iedere keer op na bijvoorbeeld maar 1 uur gebruik. Voor een optimale levensduur van de batterij, is het verstandig het aantal laad-cycli te beperken. Zie ook de handleiding.


V: Hoe lang gaat een HEPA filter-chip mee?

A: Dat is enorm afhankelijk van de omgevingsfactoren. In normale omstandigheden, bijvoorbeeld met reizen in het OV, winkelen etc., geeft de praktijk circa 40-100 uur of zelfs meer aan. Zou u de Airshark gebruiken bij klussen (bijvoorbeeld schuren), dan zal het filter uiteraard heel veel sneller vol raken.


V: Wanneer moet ik de HEPA filter-chip vervangen?

A: Als het HEPA filter vol is, uiteraard. En zeker als er sporen aan de binnenkant van het HEPA filter zichtbaar worden.

Het is sowieso verstandig om de HEPA filter-chip te controleren op eventuele sporen, voordat us de Airshark gaat gebruiken. Zie ook de opmerkingen hieronder voor wat betreft de vervanging van het filter.


V: Moet ik bij vervanging van het HEPA filter nog ergens speciaal op letten?

A: Ja, absoluut! Hygiëne is essentieel voor een maximale bescherming en werking van het HEPA filter.
Het HEPA filter verwijderen kunt u doen door de kap met magneetsluiting eraf te nemen en dan het HEPA filter aan de uitsteeksels naar u toe te trekken.

 

Belangrijke aanwijzingen voor het plaatsen van een nieuw HEPA filter of controle van het HEPA filter wat u in gebruik hebt:

  • Reinig de Airshark goed, met bijvoorbeeld een vochtige doek met een weinig zeep of een weinig alcohol.
  • Was uw handen goed.
  • Neem het HEPA filter uit de verpakking, waarbij u alleen de randen aanraakt. raak het HEPA filter-materiaal dus niet aan.
  • Plaats het HEPA filter over de daarvoor bestemde rand en druk het aan de randen licht aan, totdat het filter op zijn plaats zit.
  • Plaats de deksel met magneet-aansluiting terug.

N.B.: behandel het HEPA filter net zoals de officiële richtlijnen voor vervanging van mondkapjes zijn.


V: Waar kan ik nieuwe filters kopen?

A: Op onze bestel-pagina kunt u HEPA filter-sets van 5 stuks bestellen.


V: Hoe lang kan ik de HEPA filters na aankoop bewaren?

A: Op een schone, koele, droge plaats opgeslagen, is de houdbaarheid >2 jaar.


V: De Airshark is niet goedkoop, in vergelijk met FFP2/KN95 mondmaskers.

A: Dat lijkt misschien zo, in het dagelijks gebruik is de Airshark veel economischer. Dit komt omdat u bij normaal gebruik niet iedere 2 uur een nieuw HEPA filter hoeft te plaatsen, zoals u dat met de vervanging een "normaal" FFP2 mondmasker wel moet doen. En u mag om hygiënische redenen zo'n FFP2 mondmasker niet hergebruiken - anders is het ziekmakend en wordt het middel erger dan de kwaal. Daar is al heel veel over gepubliceerd.
Bedenk: al zou de HEPA filter-chip maar 40 uur meegaan, is dat dus gelijk te stellen aan het verbruik van 20 FFP2/KN95 mondmaskers. En die zijn niet goedkoop. Gaat in uw geval een enkele HEPA filter-chip 100 uur gebruik mee, dan is dat gelijk te stellen aan zo'n 50 FFP2/KN95 mondmaskers. Omdat er 2 HEPA filter-chips meegeleverd worden, is dat in principe te vergelijken met het verbruik van 40-100 FFP2/KN95 mondmaskers. Daarmee is de Airshark dus al gauw een prettiger alternatief voor uw portemonnee.


V: Is de Airshark waterdicht?

A: Nee. Teveel vocht kan de Airshark beschadigen. Met een (te) natte doek schoonmaken, afspoelen, onderdompelen, gebruiken in de regen en dergelijke, zal de Airshark onherstelbaar beschadigen. Waterschade valt dan ook niet onder de garantie.

N.B.: Bovendien is vocht echt heel slecht voor de gebruiksduur van het HEPA filter. Als het filter nat wordt, zal het niet meer goed kunnen functioneren. Vervangen is dan aan te raden, wilt u van optimale bescherming genieten.